Trăiește-ți viața creativ!

Adică fiind conștient că poți crea o situație pozitivă din absolut orice ocazie, dacă alegi să faci asta.

De prea multe ori, de fapt aproape mereu, trăim viața reacționând la ceea ce ni se întâmplă.

Ne măsurăm viața, însuși sinele nostru în raport cu lumea fizică exterioară. Ne evaluăm valoarea după proprietățile fizice, după aspectul exterior, după cunoștințele pe care le avem și după felul în care acestea sunt recunoscute de ceilalți.

Devenim astfel dependenți și reactivi.

Depindem practic de ceea ce ni se întâmplă, uitând că suntem creați pentru a fi creatori, creativi, generatori de posibilități, de opțiuni în loc de a fi doar reacționari la mediu.

Ne petrecem viața, în mare parte, asemenea unei brigade de pompieri, mereu încordați pentru a stinge situații de urgență ce ar putea apărea.

Asta nu ne lasă să dormim bine și nu ne lasă nici să trăim deplin, fiind treji.

Alege să schimbi registrul vieții tale dintr-unul preponderent reactiv într-unul eminamente creativ.

Permite-ți să visezi, permite-ți să ignori ceea ce până acum se numea urgență care trebuie „stinsă”. Sau…atacată.

Permite-ți să-ți planifici creativ viața în mintea ta și sa-l lași pe Dumnezeu să te ghideze pe unde consideră El că e cel mai bine pentru tine să fii.

Nu te aștepta ca viața să se întâmple într-un mod rigid, după un tipar fix, deoarece de fiecare dată când realitatea exterioară pe care o percepi nu va coincide cu tiparul tău, vei intra din nou în stare de urgență, încercând să „dregi” lucrurile.

Fii creativ mereu. În orice situația te-ar aduce viața, nu te da de ceasul morții. Ia-ți timp să fii creativ și să înveți să găsești opțiuni mai bune decât intrarea în defensivă sau în atac.

Fii creativ în loc de a fi reactiv.

Ia-ți timp pentru a gândi. Ia-ți timp pentru a te dezancora din rutină, din reactivitate, din programe automate de tip pompier cu normă întreagă.

Asta nu înseamnă că vei fi un indolent, ci doar că îți vei trăi viața creativ, deschis la opțiuni noi.

Acest nou mod de a trăi viața creativ, cu multiple opțiuni pozitive pe care le poți avea în momentul prezent, îți va da pace și detașare din zgomotul infernal al realității neconforme cu dorințele tale.

Fă rai din ce ai. Fii creativ și înnobilează fiecare situație în care te aduce viața :.

Din nou, revin la afirmația lui Iisus care spunea: „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” – Biblia, Matei 6:33

Descoperă opțiunile lui Dragostei pentru fiecare situație din viața ta, în interiorul tău. Când încetezi să te îngrijorezi, opțiunile creative vor apărea pe neașteptate.

Te vor surprinde și te vei întreba de ce n-ai început mai demult să gândești și să trăiești creativ.

Gânduri bune! 🙂

Trăiește-ți viața creativ, nu reactiv.

Lasă un răspuns