rezultatele tale nu sunt potentialul tau_small
„Rezultatele tale trecute sau prezente nu reprezintă potențialul tău ci doar expresia nivelului trecut sau actual de conștientizare a potențialului tău.”

Rezultatele mele reflectă calitatea gândirii mele de până acum. Despre rezultatele viitoare nu pot presupune altceva decât că vor reflecta calitatea gândirii mele prezente și viitoare.

Ți s-a spus sau ți-ai spus că nu se poate, că ești prea mic, prea tânăr, prea bătrân, prea bâlbâit, prea lipsit, prea incompetent, prea….tu știi cum și le-ai/ți-ai dat dreptate? Așa s-a și întâmplat: nu s-a putut! Pur și simplu.

Dar dacă cei din jur sau chiar tu îți spuneai că se poate, ghici ce? Era posibil.

Prin urmare, rezultatele noastre sunt determinate de atitudinea noastră, sub următoarea formă:

Gânduri->Sentimente->Acțiuni.

Biblia expune magistral și concis acest adevăr și ne atrage atenția asupra importanței vitale a păzirii „izvoarelor vieții”.

„Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii!” – Proverbele 4:23

„Inima” e subconștientul nostru. Acolo e sediul central comportamental al fiecăruia dintre noi. Acolo se iau toate deciziile negândite, vorbele necugetate (ne trecute prin mintea conștientă, rațională). Acolo e pilotul nostru automat.

Gândurile noastre conștiente merg în subconștient (inima), generând sentimente, iar sentimentele generează acțiuni, multe din ele involuntare, inconștiente.

Prin urmare, rezultatele vieții noastre sunt determinate în mod indirect dar integral de gândurile noastre.

Păzește-ți inima!

Cum o poți păzi? Veghează la gândurile tale. Nu uita că ne îndreptăm în direcția gândurilor care ne domină.

Umple mintea ta azi cu gânduri bune. Adaugă valoare oamenilor de lângă tine și programează-ți inima (subconștientul tău) să aibă sentimente pozitive, care vor aduce rezultate pozitive.

Un maaaare ajutor ar fi să renunți la televizor, în primul rând la știrile de la ora 5 (dacă te mai uiți la ele!), care numai hrană bună pentru subconștient nu e!

În loc de tv, ieși în natură și reflectează la potențialul pe care Dumnezeu l-a pus în tine și vizualizează cu mintea ta noi căi prin care acest potențial poate ajunge rezultat finit în viața ta!

Nu uita, rezultatele trecute NU exprimă potențialul tău!
Și nici al oamenilor din jurul tău.

Crește-ți nivelul de conștientizare! Căci din el ies izvoarele vieții. 🙂

Succes!

Rezultate vs. Potențial

Lasă un răspuns