Oamenii lovesc, devin violenți – sub diferite forme: cu gândul, cu privirea, cu vorba sau chiar fizic – doar când se simt goi, flămânzi, însetați de iubire. Atunci, din oameni cu potențial de a oferi iubire, devin tâlhari, lovind pentru o fărâmă de iubire (acceptare, validare, apreciere, recunoaștere).

Cum să eviți să ajungi un cerșetor sau chiar un tâlhar emoțional, cu potențial de a ajunge astfel și în plan fizic)?

Găsește modalități creative să nu rămâi cu rezervorul iubirii gol și să-i inspiri și pe alții să și-l mențină plin. Cum? Iată câteva sugestii:

-Ai grijă de dialogul intern, cu tine însuți! În primul rând, rămâi tu însuți conectat cu gândul la iubire. Păstrează spațiu larg în mintea ta și umple-l cu iubire: acceptare, mulțumire, bunăvoință și căldură. Vorbește încurajator cu tine însuți. Ești prima persoană cu care comunici.

-Cântă! Una din cele mai bune metode de a-ți ridica frecvența ființei e prin cântec. Cântă, țopăie de recunoștință pentru tot ce e minunat în viața ta. Folosește asta intenționat și rămâi cu spiritul în înalt.

-Caută compania oamenilor care adaugă valoare vieții celorlalți, oameni senini. Te vor inspira și pe tine la același comportament!

Fii persoana care să inspire! Fă zilnic lucruri care să-i împuternicească în modul cel mai concret pe alții, să-i pună în valoare, să-i echipeze pentru o gândire și viață mai bună. Fii astfel un izvor, un râu care mereu dă mai departe. Rămâi proaspăt, împuternicindu-i pe alții! Rămâi omul care inspiră, fiind conectat la spiritul iubirii!

Rămâi astfel în Lumină și nu vei mai simți nevoia să lovești! Pentru că lumina, iubirea te menține mereu într-un spațiu sigur de pace, larg, cu rezervorul plin, gata de a da mai departe bucurie!

Cum să nu ajungi un „tâlhar emoțional”?