De ce întâmpinăm dificultăți de tot felul, zi de zi? E o întrebare care mi-o pun adeseori când dau de „greu” și cred că și tu! Parcă uneori mă satur de ele. E și cazul tău?

Nu-i așa că viața ar fi parfum fără dificultăți?

Care e scopul dificultăților? E cumva acela de a ne distruge?

NU! Dificultățile sunt acolo pentru a-ți arăta cât de puternic (sau cât de slab!) ești la momentul respectiv. Ele sunt o oglindă a nivelului de integritate interioară la care ai ajuns la un moment dat. Ele reflectă întocmai nivelul conștiinței tale!

Dificultățile sunt invitația lui Dumnezeu de a descoperi resursele interioare prin care să le depășești. Ele sunt chemarea spre desăvărșire, căreia poți să-i dai curs ori poți să i te împotrivești și să rămâi pe loc, lamentându-te despre cât de aspră este lumea.

Nu uita că dezvoltarea ta nu se întâmplă niciodată în „zona de confort”, adică în zona aceea flu-flu în care ți-ar plăcea, poate,  să gravitezi. Aurul iese din foc și untul din bătaia smântânii, tot așa și tu ieși mai strălucitor după ce treci prin transformarea adusă de asperități, prin dificultăți!

Dacă ai înțelege că dificultățile sunt acolo pentru ca tu să crești, pentru a câștiga o perspectivă mai de ansamblu, pentru a te desăvârși și a te face mai înțelept, le-ai binecuvânta în loc să le detești! Le-ai iubi, pur și simplu!

Poți fi recunoscător azi pentru dificultăți chiar de la începutul lor? Învață sârguincios din dificultăți! Binecuvântează orice situație și lucru din viața ta, așa cum sunt ele, chiar atunci! De ce? Ele sunt acolo pentru că tu ești acolo și sunt acolo, pentru a te face mai puternic, mai iubitor, mai luminos! În orice dificultate, amintește-ți cheia succesului: fii iubirea! Pune-ți întrebarea: ce-ar face iubirea dacă ar fi în locul meu? Dacă răspunzi sincer la întrebarea asta, sunt mari șanse să te ridici deasupra dificultății chiar în acel moment!

Când ești echipat 100% cu iubire, aceasta îți dă putere nemărginită, te propulsează mereu printre dificultăți, spre o mai adâncă (sau mai înaltă) înțelegere despre cât de nelimitat ești atunci când renunți la frică!

Fă din dificultăți prietenii, sfătuitorii, mentorii tăi. Binecuvântează-le!

Fii lumina! 🙂

Cum să iubești dificultățile?