Cultivă intenționat bucuria în mintea și corpul tău!

O minte veselă ajută nu doar când e vorba de diabet.

Am ales diabetul ca exemplu pentru că alaltăieri am avut o discuție cu un prieten a cărei mamă e pe moarte, cu viața măcinată de diabet.

Toate cercetările științifice recente indică stresul ca fiind unul din cel mai mare factor de risc în apariția disfuncționalităților sistemului complex al corpului nostru. Adică al bolii în general.

Orice boală își are originea în minte. În mintea ta in proporție de 95% și de doar 5% în cea a predecesorilor tăi. Prin urmare sănătatea e legată aproape 100% de propriul stil de viață, care își are originea în minte.

James Allen spune: „suferința este întotdeauna efectul gândirii greșite într-o anumită direcție.” – cartea „Așa cum gândește omul”

Stresul cronic e o stare mentală perpetuă de nemulțumire.

E o stare a spiritului care e nemulțumit de starea de fapt externă. E o permanentă stare de frică. E absența viziunii. E absența dragostei, în ultimă instanță.

De fapt, stresul e o interpretare mentală negativă a mediului, prin propriile noastre gânduri de același fel. Gândurile noastre dau interpretarea a tot ceea ce simțim prin receptorii de mediu.

Și dacă interpretarea e în mintea mea, schimbarea stării de stres trebuie să înceapă exact de acolo.

Trebuie să-mi schimb ochelarii! 🙂

Vestea bună e că universul minții tale e singurul univers în care ai posibilitatea de control deplin!

Lasă grijile, începe să trăiești momente fericite în mintea ta. Bucură-te în primul rând pentru ce ai deja.

Lucrează din greu să creezi mereu momente fericite în jurul tău!

Și spun din greu pentru că e realmente greu să rescrii tipare mentale, circuite neuronale formate mulți ani să (re)acționeze într-un anume fel, creând o anumită stare de spirit iar și iar.

E nevoie de voință aliată cu disciplină și totul e posibil!

Începe să „vezi” mental o altă variantă a ta. Lasă-ți mintea să contemple idealul vieții tale. Dacă ai nevoie de un model pe care să-l urmezi, privește la Iisus, la viața lui și imaginează-ți viața ideală raportat la aceasta.

Observă care obiceiuri sunt benefice noului tău model mental și care sunt potrivnice. Hrănește-le pe primele și scoatele din priză pe cele din urmă!

Veselia inactivează manifestarea genetică a predispozițiilor moștenite spre boală și creează tipare de sănătate în ADN-ul pe care îl dai mai departe generațiilor ce vin după tine.

În procesul readucerii veseliei în „circuitele” tale mentale, și în corp, îți recomand niște elemente care vor cataliza procesul:

1. Sărbătorește micile victorii! Lasă corpul să simtă că te simți bine și-ți va fi recunoscător, ajutându-te să ai gânduri mai bune aproape instantaneu. Dă „cinci”, spune-ți cu voce tare „bravo!”, scoate-te la o plimbare, „dansează” (poți s-o faci și literalmente 🙂 ) pe melodia și versurile micilor tale victorii!

2. Bucură-te pur și simplu de tot ce întâlnești în viață. Nu avea așteptări rigide de la aceasta pentru că viața întotdeauna îți oferă ceea ce ești. Schimbându-te zilnic pe interior, spre o mai bună variantă a ta, viața ta exterioară se va îmbunătăți vâzând cu ochii. Nu există altă formulă „magică”! Minunile se întâmplă întâi interior, în gând și apoi exterior.

3. Nu te mai îngrijora de nimic. Da, ai citit bine: DE NIMIC! Singura ta „grijă” ar trebui să fie cum să descoperi mai mult manifestarea Dragostei lui Dumnezeu în tot ce te înconjoară.

4.Fugi din mediile în care îngrijorările plutesc în aer! E toxic acel mediu! Revino acolo doar după ce ești vindecat și doar pentru a schimba subiectul! 🙂

4. Spune „mulțumesc”, mai des azi decât ieri. Nu aștepta să ți se spună mulțumesc.

5. Îmbrățișează mai mult și lasă-te îmbrățișat/ă!

6. Sărută mâna celor dragi, obrajii lor. Mereu acestea sunt la vedere. Nu aștepta să fii sărutat/ă. Îmi place mult o variantă oltenească a expresiei „Mulțumesc”, și anume „Săru’mâna!” 🙂

7. Plimbă-te, explorează, bucură-te de creația lui Dumnezeu și lasă-ți mintea să fie umplută de gânduri de recunoștință.

Biblia spune:

„Nu vă îngrijoraţi de nimic!” – Filipeni 4:6
„O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele.” – Proverbele 17:22

Adă veselia în mintea ta. Doar tu poți face asta.

Lasă veselia să-ți umple căminul.

Lasă veselia să-ți umple biroul.

Lasă veselia să-ți umple viața!

Voia lui Dumnezeu e să aibă copii veseli. Fii așa cum El te-a creat!

Începe de azi.

Succes! 🙂

Minte veselă și trup vesel – formula pentru sănătate!

Lasă un răspuns